skip to Main Content

Iubesc toate culorile si ma joc cu ele armonizandu-le si punandu-le in valoare cum simt de cuviinta.

Anca Vasiu

AncaVasiu

Viata profesionala

15.09.1999 – 25.05.2002 Cursuri pictura- indrumator pictor Nicolae Truta, Slatina, Olt.

2002 – 2003- Absolventa a Scoalii particulare de desen condusa de arh. Serban Nitulescu, Bucuresti.

2003 – Absolventa a Colegiului National Ion Minulescu- Sectia Matematica – Informatica, Slatina, Olt.

iulie 2009 – Absolventa a Universitatii de Arhitectura si Urbanism Ion Mincu – Bucuresti – Facultatea de Arhitectura

2010 – 2013 – Arhitect

2009 – Lansarea proiectului personal de pictura pe obiecte din sticla: Sticla pictata manual by arh. Anca Vasiu – Home Decor .

octombrie 2013 – Vasiu Anca PFA pe Domeniu artistic si Activitati de design specializat

Expozitii personale

Expozitie personala de pictura – Poeme cromatice – 11.10.2001 – Slatina, Olt – tablouri pictate in ulei pe panza sau contraplacaj.

2009 – Lansarea proiectului personal de pictura pe obiecte din sticla: Sticla pictata manual by arh. Anca Vasiu- Home Decor.

2009 – prezent – Sticla pictata manual by arh. Anca Vasiu – Home Decor

Expozitii colective

2000 – Expozitie colectiva, Tabara de pictura Mosteni, clubul Rotary, Jud. Olt, Romania.

decembrie 2013 – Redesenarea Columnei lui Traian in format digital, parte integranta a expozitiei gazduita de Muzeul National de Istorie a Romaniei, Bucuresti.

2014 – Arta Momentului, Sectiunea – Arta decorativa – pictura pe sticla, Expozitie colectiva de arta contemporana – Galeria de Arta Elite Prof Art, Bucuresti, Romania. Perioada: 14.02.2014 – 14.03.2014.

Critici

Scrisoarea maestrului Nicolae Truta citita in cadrul vernisajului expozitiei mele de pictura – Poeme cromatice, Slatina, 12 oct 2001

Draga Anca,

Desi culoarea e a tuturor, ca si apa aerul si focul, le este incredintata celor haraziti s-o poarte in fiecare zi spre divinitate. Nu exista o numaratoare de frunze si de nuante oricat am incerca noi sa inventariem miracolul naturii. Asa cum nu exista prinderea unduirilor sufletesti de catre experti in descifrarea adancurilor din noi.

Ce bine ar fi ca mesteacanul sa aiba si culoarea patriarhului prin umbra sa!

Toti pictorii solari s-au aplecat asupra minunatiilor naturii: Van Gogh asupra chiparosilor, a lanurilor de grau, Luchian asupra florilor, Tonitza asupra florilor vorbitoare si intrebatoare – copiii. Tu ne-ai adus astazi un crampei din satul tau pe care il iubesti atat de mult si pentru care iti multumim.

Si eu ca fiu al satului si al altor timpuri am priceput de ce taranul vorbeste cu pasarile, cu animalele, cu plugul, cu izvorul cu soarele, luna si stelele. Acum ma intreb cum i-ar sta unui taran sa vorbeasca cu orataniile prin telemobil. Intre lumile posibile si imposibile alegeti Anca Lumea armoniei si echilibrului tau si te asigur ca nu vei da gres niciodata.

…………

Construieste in timp cu sensibilitatea ta adunand cioburile sufletesti si reda-le stralucirea. Si sa nu uiti sa construiesti fie si pe planseta ateliere pentru artisti nu atat de inalte ci la dimensiunea lor umana.

Back To Top
×Close search
Search